חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

גירושין מנקודת מבט אחרת

[fusion_builder_container background_color="" background_image="" background_parallax="none" enable_mobile="no" parallax_speed="0.3" background_repeat="no-repeat" background_position="left top" video_url="" video_aspect_ratio="16:9" video_webm="" video_mp4="" video_ogv="" video_preview_image="" overlay_color="" video_mute="yes" video_loop="yes" fade="no" border_size="0px" border_color="" border_style="solid" padding_top="0px" padding_bottom="20" padding_left="" padding_right="" hundred_percent="no" equal_height_columns="no" hide_on_mobile="no" menu_anchor="" class="" id=""][fusion_builder_row][fusion_builder_column type="1_1" layout="1_1" background_position="left top" background_color="" border_size="" border_color="" border_style="solid" spacing="yes" background_image="" background_repeat="no-repeat" padding_top="" padding_right="" padding_bottom="" padding_left="" margin_top="0px" margin_bottom="0px" class="" id="" animation_type="" animation_speed="0.3" animation_direction="left" hide_on_mobile="no" center_content="no" min_height="none" last="no" hover_type="none" link="" border_position="all"][fusion_text]

מדוע כאשר אנו עושים עסקת נדל"ן אנחנו בודקים את תשואת הנכס, כמה רווח הוא יניב לנו לאורך השנים, ובגירושין אסור לנו לדבר על רווחיות? גירושין הינם עסקה כלכלית לכל דבר ועניין.

בהליך גירושין לא רק שמדובר בעסקה כלכלית, אלא מדובר בעסקה ארוכת טווח הכוללת התייחסות לסכומי מזונות ולעיתים אף פיצוי כספי לאישה, לרוב תכלול העסקה גם עסקת נדל"ן של נכס אחד או יותר, אולי עסק פעיל של אחד מבני הזוג וכן איזון זכויות סוציאליות שדרוש לשם כך אקטואר.

נשמע כלכלי נכון? אז למה לא לדאוג שנצא ברווח ממשבר הגירושין ולא בהפסד?

הרווח הכלכלי ממשבר הגירושין רווח הוא מושג שעושים בו שימוש יומיומי בתחום החשבונאות, הכלכלה ובעולם העסקים. גם בגירושין אפשר ורצוי שנדבר על רווח כלכלי, אולם גם ולא פחות חשוב אפשר ורצוי שנדבר על רווח נפשי.

הרווח הזה כולל דאגה מתמדת במסגרת הליך הגירושין להתחלת פרק ב' בחיים, בנחת. נחת שנותרו לך כספים ליום שאחרי, למרות שאתה צריך לשלם מזונות, למרות שאת נותרת זמן רב יותר עם הילדים.

רווח נפשי הוא רווח המאפשר לך את היכולת לפתוח פרק ב' הן ברווחה כלכלית והן נפשית. משבר גירושין עלול להתרחש בשל אירועים של בגידה, מיתון וקושי כלכלי, היעדר התאמה, היעדר יחסים טובים עם המשפחה המורחבת של הבעל או של האישה, חוסר התאמה מינית, אהבה שדעכה וכיו"ב.

למעשה אירועים אלו הם נסיבות וכלי בידיו של עורכי הדין המסייעים בבניית האסטרטגיה הנכונה והמנצחת בתיק עבורך.

תנו לעו"ד שלכם להעסיק את מחשבותיו בבניית האסטרטגיה הנכונה והמנצחת, אולם אתם הלקוחות, דעו כי אחת השאלות החשובות שצריכה להעסיק אתכם במהלך ניהול הליכי הגירושין הינה: כיצד אני מרוויח ממשבר הגירושין אוכיצד אני דואג לעצמי כבר עכשיו לפרק ב' בחיים?

אז איך בכל זאת מובילים לרווח ממשבר גירושין?

אסטרטגיה נכונה ומטרות מוגדרות מראש יובילו להישגים, הצלחות ורווחיות בעסקה. דע לאן אתה הולך, רצוי שתאגור במסגרת הפגישה שלך עם עורכת הדין מידע אינפורמטיבי, משפטי, רגשי, פסיכולוגי, כלכלי, עסקי, שכן הליך הגירושין כורך בתוכו את כל התחומים הללו.

יהיה לקוח שיידרש למידע משפטי בלבד על מנת להבין את זכויותיו המשפטיות והאסטרטגיה הנכונה במקרה שלו, ויהיה לקוח שיידרש כבר בתחילה לניתוח כלכלי של העסק או המוניטין שלו כדי למנוע קריסת העסק במסגרת הליכי הגירושין.

דבר שבהחלט ובקלות עשוי לקרות לעסק שלך, ויהיה לקוח שיומלץ לו להיוועץ עם איש מקצוע כגון פסיכולוג על מנת לסגל לעצמו את היכולת לחשוב גם רציונלית על ההליך ולא רק אמוציונלית שכן רבים הם מקרי הגירושין שאינם באמת מאבק משפטי כי אם מאבק פסיכולוגי – והכול על מנת שעורכת הדין תוכל להשיג לו את אותה רווחיות ב"עסקה" עליה אני מדברת.

לכן חשוב לא פחות לבחור במשרד אשר מוקף באנשי מקצוע אלו על מנת להגיע לתוצאה הרצויה במינימום נזק כלכלי, נפשי ואישי.

אל תקלו בכך ראש, הדבר נחוץ להשגת מטרת הרווחיות!

רצוי לקבוע כבר בפגישת הייעוץ את האסטרטגיה אשר תוביל את התיק וזאת לאחר בחינת היכולת הרווחית הספציפית שלך יחד עם עוה"ד בכל אחד מהתחומים: מזונות ילדים ואישה (אם יש), משמורת ילדים, זמני שהות, חלוקת רכוש ונדל"ן, עסק, זכויות סוציאליות, מוניטין ועוד.

טיפול במשבר הגירושין והובלת התהליך לתוצאה של רווחיות

דרכי הפעולה הם רבים, אך במאמר זה בחרתי להתמקד באחד: זיהוי הסיטואציה בה עולה אפשרות לניהול מו"מ והגעה להסכם כולל.

למשרדי הגיע גבר בשנות ה-40 לחייו וסיפר לי כי הוא הגיע למסקנה שהוא רוצה לסיים את הנישואין בהסכם גירושין והדגיש: מבלי להגיש תביעות.

הוא סיפר לי כי הוא נדהם לגלות את העלויות הכרוכות בהליכי גירושין וכי הוא רוצה להתגרש כמה שיותר מהר כדי לסיים בשקט ובשלווה ללא עלויות מיותרות.

זוהי דוגמא למקרה קל יותר בו ניתן להשיג את אפקט הרווחיות עליו אני מדברת, אותו גבר הגיע אליי מגובש בדעתו וקל היה ל"פרק" כל נושא ונושא ולגבש תוכנית פעולה הכוללת השגת רווח בכל תחום ותחום תוך איזון, קביעת הקו האדום אל מול היכולת והנכונות להתפשר, היוונים וכיו"ב.

לאחר מכן, התחיל הליך של ניהול מו"מ מול הצד השני שאז וודאי קיימת התייחסות לכל המישורים הכרוכים בגירושין לא רק הכלכלי וזאת על מנת להביא לתוצאה כלכלית ראויה ומטיבה ללקוח.

חשוב לציין כי לא בכל מקרה ניתן להימנע מהגשת תביעות מפאת מרוץ הסמכויות, אולם חשוב להבין כי ניתן להגיע להסכם כולל בכל שלב של ניהול ההליך.

צריך, כמובן, עין מקצועית שתדע לזהות את הסיטואציה ואת חלון ההזדמנויות על מנת להפיק רווח.

אם כן, אל תחששו לחפש עו"ד גירושין שיציע לכם דרכים ייחודיות שיובילו לרווח ממשבר הגירושין, שימו לב, אין במילה רווח כוונה לניצול לרעה של אדם או סיטואציה כי אם דאגה ישירה ומפוקחת לחיים שאחרי הגירושין, דאגה לילדים ולמינימום נזק עבורם ודאגה לכם ההורים ולפרק ב' בחיים החדשים, לכן, אל תחששו לעשות שימוש במילה "רווח" לצד המשבר הרגשי – פסיכולוגי בו אתם מצויים.

ניתן לומר בכלליות כי לא פעם אישה שחיה חיים של רווחה כלכלית בלי דאגות כלכליות (כאשר הבעל הוא המפרנס) מוצאת את עצמה חסרת כל, עם מינימום של מזונות, שלא מספיקים לכלכל את חייה ואת חיי הילדים.

במקרים כאלה ואחרים קיימים מגוון אמצעים בכדי למנוע ממנה להיות הקורבן של הגירושין. לא פעם גבר בעל עסק, נדרש לתת מוניטין עיסקי, הדבר עשוי להוביל לצווים כאלו ואחרים שעשויים להעמיד את העסק בפני סכנה של ממש, וחבל, שהרי ככל שהאיום גדול יותר על עסקך רצוי להקדים ולהגיע להסדר אשר ימנע את התדרדרותו, הסדר שגם יקדים תרופה למכה וגם יותיר אותך עם רווח.

אילו סוגי רווח נוספים אנו מקבלים מניהול נכון של הליך הגירושין?

רווח במשמורת: היום קל יותר לתרגם את ענייני המשמורת למושגים של רווח כלכלי כאשר בעידן של ימינו אנו עדים ליותר ויותר פסיקות ורצונות של גברים וגם נשים למשמורת משותפת, המשפיעה בהכרח על גובה המזונות. ומה עם הרווח הנפשי?

רווח הכולל בתוכו מזעור הנזקים הנפשיים מהילדים שלכם? השגת רווח כזה הוא אפשרי בהחלט במסגרת עסקת הגירושין. ניהול נכון של הדברים, הכוונה מקצועית ולמידת השלבים בטרם מועדם תוביל ליכולת הגנה מרבית על נפשם של הילדים ולשקט נפשי שלכם ההורים.

גירושין הם עולם ומלואו ואין פתרון פשוט לנושא מורכב, אלא שנוכחות של מומחה בתחום דיני המשפחה, יכולה להפשיט את המורכבות, ולפעול לחיזוק מפני החששות הרבים.

עורכת הדין שלך יכולה לתת מענה לשאלות הרבות, לדאוג לבניית אסטרטגיה ולניהול מו"מ לצורך התמודדות מוצלחת בהליכים והשגת רווחיות.

בניגוד להשקפת העולם המקובלת בעולם המשפטי בכל הנוגע לגירושין הנותנת משקל כבד ומכריע לעובדה כי משבר גירושין הינו משבר אמוציונלי ואז ניתן יחס ובמה לפן הרגשי והפסיכולוגי, מאמר זה נועד למקד את ההתייחסות למשבר הגירושין כאל משבר שלצד היחס שיינתן לעובדה כי מדובר במשבר רגשי יש לתת יחס שווה לעובדה כי מדובר גם במשבר כלכלי.

וכמו בכל משבר כלכלי תרצו וודאי לדעת כיצד אתם יוצאים ברווח מאותו משבר, רווח כלכלי שיוביל לרווח נפשי על מנת שביום שאחרי יוכל אותו אדם להמשיך ולנהל את חייו באותה רמת חיים לה הורגל עד עתה ולא פחות מכך, עם כמה שפחות נזק נפשי לכל הנוגעים בדבר לרבות הילדים, שכן אל תשכחו גם לנזק נפשי יש מחיר.

תתפלאו, הליך הגירושין יכול גם להוות הזדמנות לשינוי חיובי בחיים ועל מנת שיהא השינוי חיובי, פתיחת פרק ב' בחיים לאחר שמזערת נזקים לך ולילדיך, קיימת חשיבות מכרעת לנהל את הליך הגירושין נכון, תוך התמודדות גם עם שאלת הרווח.

חשוב לציין כי מאמר זה אינו בא להציע לכם אפיק השקעה חדש בבחינת: תתגרש אז תרוויח. מאמר זה נכון לאנשים שכבר קיבלו את ההחלטה להתגרש ובא לחדד כי יש לדאוג ליום שאחרי בניסיון להנחיל רציונליות למרות ולצד האמוציונליות האופפת אותנו.

הדברים שהוזכרו אין לפרשם כהמלצה לפעולה כזו או אחרת. ייעוץ משפטי למקרה הספציפי שלך הוא דבר שאמור להתבצע במסגרת פגישה אישית עם עורכת הדין המומחית בתחום דיני המשפחה ותיאום האסטרטגיה מול אופיו של הלקוח כמו גם הרצונות והמטרות המיוחדות של אותו לקוח.

הכותבת הינה מומחית בתחום דיני המשפחה והירושה, לוסי מאיר עו"ד.

כתבה זו פורסמה באתר מעריב בתאריך 17/11/14

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

אהבתם? שתפו...

ווטסאפ
תמונה של עו"ד לוסי מאיר

עו"ד לוסי מאיר

בוגרת הפקולטה למשפטים במכללת "הקריה האקדמית אונו" ובעלת תואר ראשון במשפטים (LLB) בהצטיינות. הוסמכה לעסוק בתחום עריכת דין בשנת 2004. משרד עו"ד לוסי מאיר, המתמחה בדיני משפחה וירושה, מאופיין ביכולת מקצועית גבוהה לתכנון אסטרטגיה וליישום תכנית רב-שלבית שמבטיחה את טובת הלקוח ואת השגת מטרותיו. תשומת לב רבה ניתנת לאופיו, לרצונותיו ולציפיותיו של הלקוח מן ההליך המשפטי. כל תיק זוכה לטיפול מקצועי בהתאם לנסיבות המקרה המיוחדות. המשרד מעודכן במתרחש בעולם המשפט בכלל ובתחום דיני משפחה וירושה בפרט. חיבור למקורות מידע משפטיים מבטיח עדכונים שוטפים בתחום המשפט ובתקדימים משפטיים. כתבי הדין היוצאים מן המשרד נתמכים בפסיקה חדשנית בתחום דיני המשפחה.

הגעתם לכאן, מגיע לכם יותר!

רוצים לדעת איך מנהלים מו"מ מתוחכם ומגיעים להסכם גירושין שמשיג לך יותר?
רוצים גם אתם לדעת את הסודות ולהתגרש במינימום זמן ונזק נפשי ומקסימום שיבעות רצון?
רוצים להיות חלק בסטיסטיקה של אחוזי ההצלחה הגבוהים של משרדינו?
מוזמנים להיכנס לסדרת הסרטונים הקצרה, שתעשה לכם סדר

השאירו מייל… וישלח אלייכם במיידית


אם עדיין נותרו שאלות, דאגות, חששות אל תדאגו אצלנו כל התשובות הפתרון בידיעתנו ובידנו – בהתחייבות!

חסרים לכם נתונים? מלאו את הפרטים ונשמח לרתום את הניסיון שלנו גם עבורכם

משרדנו מתמחה בניהול מו״מ משפטי מתוחכם שנותן יותר בהליכי גירושין.

רוצה להשיג יותר ? השאירו פרטים ונחזור בהקדם

או חייגו 053-4310003