חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

כתובה וגירושים

כמה דברים שחשוב לדעת על כתובה וגירושים

לפני שזוג נעמד מתחת לחופה, עליו להחליט על עניין 'קטן', שלרוב לא זוכה לתשומת הלב הנכונה (משפטית) והוא הסכום שייכתב בכתובה. לכאורה, מדובר במסמך ארכאי שמשמעותו היא לכל היותר הצהרת כוונות "על הנייר", באשר למידת האהבה והמחויבות של בעל כלפי אשתו. למעשה, עבור מרבית החילונים הוא כמעט ואינו מייצג דבר מלבד מסורת ארוכת ימים ומשהו שפשוט צריך ומוכתב לנו לעשות.

הנתון שאינו נלקח בחשבון בעת בחירת הסכום והחתימה על הכתובה הוא שביום בו מתגרשים מגלים כי לכתובה יש מעמד משפטי מחייב וכי הבעל בהחלט עלול למצוא את עצמו מחויב לשלם לאישה את הסכום הכתוב בכתובה.

אז מה קורה אם הצהרת האהבה התבטאה בסכום נכבד ומוגזם? או סכום נמוך באופן קיצוני? מה קורה עם רכוש נוסף בגירושין מעבר לכתובה האם מגיע גם רכוש גם כתובה? האם כל אישה זכאית לכתובה? ומה קורה כשאין כסף לשלם כתובה?

במאמר זה, יובא מידע שחשוב להכיר על כתובה וגירושים וכן דוגמאות לתיקים בהם טיפל משרדנו בהצלחה.

מה אומרת הכתובה?

על קצה המזלג, כתובה היא כתב התחייבות של הבעל בו הוא מתחייב לכבד, לזון ולפרנס את אשתו. בנוסף, רשומים בה גם נכסים שהאישה מביאה מבית אביה ונותרים בבעלותה, בהם יש לבעל זכויות חלקיות. למעשה, בכתובה מצוינים שלושה סכומים.

הסכום הראשון, הוא זה שאליו מתחייב הבעל אם יתגרש מאשתו או אם ימות חלילה. הסכום השני הוא תוספת שהבעל יכול להוסיף כראות עיניו מעבר לסכום המינימום של הכתובה. הסכום השלישי הינו נדוניה – המוחזרת לאישה על ידי הבעל בעת גירושין.

במילים אחרות, סכום הכתובה נועד לפצות את האישה בעת גירושין ולאפשר לה לייצב את מצבה הכלכלי לאחר מכן. אישה יכולה להגיש תביעת כתובה לבית הדין הרבני ולדרוש את הסכומים המצוינים בה. בתביעות אלו, על הבעל להוכיח כי האישה אינה זכאית לכתובה, ונטל ההוכחה גבוה מאוד.

למעשה, קיים מיעוט של מקרים בהם אישה עלולה לאבד את זכאותה לכתובה, כגון בגידה, עבירה על הדת היהודית ומעשה כיעור (התנהגות לא הולמת). בנוסף, קיימת טענה של כפל זכויות כלומר, שהאישה אינה יכולה לקבל גם את הכתובה וגם חלק שווה מהרכוש הרשום על שם הבעל. טענה זו, בהחלט עשויה להתקבל בבית הדין הרבני.

יש לציין כי במקרים בהם בני הזוג מגיעים ביניהם להסדרים לגבי חלוקת הרכוש, ההסכם יכלול ויתור על הכתובה מצד האישה כחלק מאיזון משאבים. גם כאן, מבחינת המערכת המשפטית לא מדובר בויתור סמלי אלא בויתור על זכות אמיתית ששווה כסף. במידה ולא מגיעים להסכמות ונושא הכתובה מתגלגל אל בית הדין הרבני, הפסיקה תלויה לא מעט בכישוריה של עורכי הדין המייצגים.

 

דוגמאות לתביעות כתובה שניהל משרדנו

משרדנו ייצג אישה בבית הדין הרבני פתח תקווה, אשר זכתה ב350,000 ₪ כתובה מתוך 500,000 ₪.

לא לפני שדאגנו להישג נוסף ועצום עבור אותה אישה. בבית המשפט לענייני משפחה התקבל פסק דין אחר חקירה ממושכת של עוה"ד מאיר את הבעל, הקובע כי החובות המשותפים – יישא בהם הבעל בלבד, הפנסיה של האישה – לאישה בלבד. אותה אישה זכתה גם זכתה לחלוקה לא שוויונית ולמעשה לכפל מבצעים – שמגיע לה! ושצלח עבורה משרדנו.

בתיק אחר מתחום זה אישה שבעלה טען כי הוא פטור מהכתובה מכיוון שמנעה ממנו יחסי אישות. בתביעת הכתובה תבעה האישה את מלוא הסכום, על סך 200 אלף שקלים בלבד וטענה  לבגידה של הבעל. מלבד תמונה של 2 כוסות יין בכיור – לא היו לנו ראיות נוספות לבגידה.

מאידך, הבעל טען כי אשתו היא אישה "מורדת" שאחראית לשבר בחי הנישואין, לאחר שסירבה לקיים איתו יחסי אישות, לפנות לטיפול זוגי ולקיים חלק ממצוות היהדות.

שוב חקירה ארוכה של עוה"ד מאיר את הבעל, הדיינים התרשמו כי הבעל אינו דובר אמת ושיחסו אל אשתו היה מזלזל ומשפיל, מה שמסביר את אי רצונה לקיים איתו יחסי אישות. מהבגידה התרשמו כי מדובר במעשי שלא נהוג שבעל ינהג כך, מאחר ומצב כזה אינו מוביל להפסד כתובה של האישה רק משום שלא קיימה עימו יחסי אישות ובשים לב למצבו הכלכלי של הבעל הדיינים חייבו את הבעל בסכום של 120 אלף ₪ עבור הכתובה, וסך של 200 אל"ש שהיו לאישה בחשבון שלה בנפרד מהחשבון המשותף נקבע כי אלו יישארו כספים של האישה בלבד ולא יחולקו בין הצדדים בחלקים שווים.

דוגמא נוספת מתחום זה, היא תביעת כתובה בה ייצגה עו"ד מאיר את הבעל. אשתו תבעה ממנו סכום גבוה במיוחד של למעלה מ1 מיליון ₪. בתביעה טענה והוכיחה עו"ד מאיר כי האישה הייתה אחראית למשבר פיננסי חריף שאליו נקלע הזוג וכי הבעל עזר לה להחזיר מאות אלפי שקלים מחלקה בחובות.

בית הדין הרבני האזורי בנתניה, קיבל את הטענות ופסק כי האישה אינה יכולה ליהנות מ- 'כפל זכויות': גם החזר של חלק נכבד מחובותיה וגם סכום הכתובה הגבוה. לכן, במקום 1 מיליון ₪ שתבעה הצילה עוה"ד מאיר את הבעל כשבית הדין פסק לאישה סכום של 35 אלף ₪ בלבד עבור חוב הכתובה.

 

לפרטים נוספים ולקבלת ייעוץ, ליווי וייצוג בתביעות כתובה ובענייני חלוקת רכוש, הנכם מוזמנים לפנות אל משרדנו בטלפון 053-4310003.

אהבתם? שתפו...

ווטסאפ
תמונה של עו"ד לוסי מאיר

עו"ד לוסי מאיר

בוגרת הפקולטה למשפטים במכללת "הקריה האקדמית אונו" ובעלת תואר ראשון במשפטים (LLB) בהצטיינות. הוסמכה לעסוק בתחום עריכת דין בשנת 2004. משרד עו"ד לוסי מאיר, המתמחה בדיני משפחה וירושה, מאופיין ביכולת מקצועית גבוהה לתכנון אסטרטגיה וליישום תכנית רב-שלבית שמבטיחה את טובת הלקוח ואת השגת מטרותיו. תשומת לב רבה ניתנת לאופיו, לרצונותיו ולציפיותיו של הלקוח מן ההליך המשפטי. כל תיק זוכה לטיפול מקצועי בהתאם לנסיבות המקרה המיוחדות. המשרד מעודכן במתרחש בעולם המשפט בכלל ובתחום דיני משפחה וירושה בפרט. חיבור למקורות מידע משפטיים מבטיח עדכונים שוטפים בתחום המשפט ובתקדימים משפטיים. כתבי הדין היוצאים מן המשרד נתמכים בפסיקה חדשנית בתחום דיני המשפחה.

הגעתם לכאן, מגיע לכם יותר!

רוצים לדעת איך מנהלים מו"מ מתוחכם ומגיעים להסכם גירושין שמשיג לך יותר?
רוצים גם אתם לדעת את הסודות ולהתגרש במינימום זמן ונזק נפשי ומקסימום שיבעות רצון?
רוצים להיות חלק בסטיסטיקה של אחוזי ההצלחה הגבוהים של משרדינו?
מוזמנים להיכנס לסדרת הסרטונים הקצרה, שתעשה לכם סדר

השאירו מייל… וישלח אלייכם במיידית


אם עדיין נותרו שאלות, דאגות, חששות אל תדאגו אצלנו כל התשובות הפתרון בידיעתנו ובידנו – בהתחייבות!

חסרים לכם נתונים? מלאו את הפרטים ונשמח לרתום את הניסיון שלנו גם עבורכם

משרדנו מתמחה בניהול מו״מ משפטי מתוחכם שנותן יותר בהליכי גירושין.

רוצה להשיג יותר ? השאירו פרטים ונחזור בהקדם

או חייגו 053-4310003