מה תעדיף, אם חס וחלילה תאבד את צלילותך?
האם תרצה שבית המשפט יכריז עלייך חסוי, או שיכבדו מסמך שאתה ערכת כאשר היית צלול, שבו קבעת איך ינוהלו ענייניך הרכושיים, האישיים והבריאותיים?
נראה שכולם היו מעדיפים לקבוע בעבור עצמם מה יעשה בעבורם, במידה ולא יהיו בעלי יכולת לקבלת החלטות.
למסמך כזה, שעורך אדם כשהוא צלול, וקובע בו מי יהיה האדם שינהל את ענייניו במקרה וחס וחלילה יאבד את צלילותו, קוראים – ייפוי כוח מתמשך.
ייפוי כוח מתמשך – אלטרנטיבה הפוגעת פחות בזכויות האדם
עד לאחרונה, כאשר אדם היה מאבד את יכולתו לנהל את ענייניו, היה נהוג לפנות לבית המשפט. בפנייה שכזו, אותו אדם מוכרז כ"חסוי". האדם חדל להיות עצמאי, נשללת ממנו הזכות להחליט, לבחור ולפעול בענייניו.
למעשה, ייפוי כוח מתמשך הוא מסמך משפטי, אשר נחתם על ידי אדם עוד בשלב שבו הוא מבין ומסוגל לקבל החלטות. במסמך זה, נקבע מי יטפל בענייניו ואיך יראו חייו, אם מצבו יתדרדר בגלל תאונה, מחלות, זקנה, מוגבלות נפשית וכל דבר שעלול לפגוע ביכולת אדם לקבל החלטות אחראיות על חייו.
ייפוי כוח מתמשך בעניינים אישיים
כאן ידאג אותו אדם לצרכיו היומיומיים, למקום מגוריו, מעבר לסידור חוץ ביתי וכן עניינים רפואיים. ניתן לערוך "ייפוי כוח מתמשך רפואי" בנפרד.
ייפוי כוח מתמשך בענייני רכוש
מתייחס לטיפול בכלל נכסיו, כספיו והתחייבויותיו של האדם, למשל: אדם יכול לקבוע, כי מיופה הכוח ימכור או ישכיר את ביתו בעת נסיבות מסוימות, או להנחותו להשקיע את כספיו ואיך להשקיע אותם.
הממנה יכול גם להחליט על "אנשים מיודעים", שיקבלו מידע ממיופה הכוח, על החלטות שקיבל או פעולות שביצע, או לקבוע שהאפוטרופוס הכללי יפקח על מיופה הכוח.
החשיבות של עריכת ייפוי הכוח בפני עורך דין לדיני ירושה
חשוב לוודא כי עורך הדין שעמו אתם מתייעצים, הוא כזה שהוכשר על ידי לשכת עורכי הדין כעורך דין שרשאי לערוך ייפוי כוח מתמשך עבורכם.
עורך דין בדיני ירושה, אשר "חי את השטח", יוכל להציג לכם, מניסיונו, סיטואציות עתידיות רבות שעלולות לקרות, ודרך ניסיונו תעלו על כל סיטואציה רלוונטית ותביאו לפתרונה של כל סיטואציה, במסגרת ייפוי הכוח המתמשך. כך, בזמן אמת, יתקיים המסמך שעליו חתמתם כאשר הייתם צלולים והבעתם במפורש כיצד תרצו לחיות מבחינת הרווחה האישית שלכם: כיצד תרצו שתטופלו רפואית וכיצד תרצו שכספכם ורכושכם ינוהלו, במקרה וחס וחלילה לא תוכלו לנהל את עניינכם לבד.