מה קורה שם בפגישת הייעוץ? מה הטעויות שאנשים עושים לפני שהולכים לפגישת ייעוץ?
אם גם אתם מרגישים שהגעתם לנקודת האל חזור וגירושין עומדים על הפרק, כמו בכל החלטה חשובה בחיים, כדאי להתייעץ עם מי שמבין בתחום.
אז מה בדיוק קורה שם באותן פגישות ייעוץ סודיות בחדרי חדרים?
קיבלתי החלטה להתגרש השלב הראשון זה ללכת לייעוץ?
רצוי מאוד, צריך להבין שבהליכי גירושין הרגשות המעורבים הם הרגשות העמוקים ביותר בלבטים של כל מתגרש ומתגרשת. לנגד עיניהם עומד הרצון לשמור על הילדים, על הקשר הטוב וההדוק שלהם, על מצבם הכלכלי העתידי ובעצם שביום שאחרי תהיה מציאות חיים חיובית וטובה.
כדי להשיג את זה רצוי מאוד להקדים לקבוע פגישת ייעוץ אצל עו"ד שמתמקצע בזה יום יום, שעה שעה. אחד הדברים שאני יכולה לומר לכם בוודאות אחרי שאני מלווה כמעט שני עשורים אנשים בהליכי גירושין, זה שאת עיקר הטעויות אנשים עושים בתחילת הדרך, לפני שהם לקחו פגישת ייעוץ ובגלל שלא היה להם את הידע הנחוץ.
מה מטרת הפגישה הזו? ובאמת אילו כלים אנחנו נוכל לקבל בה?
אז קודם כל אתם המתגרשים שמגיעים לפגישת ייעוץ צריכים להבין הרבה יותר טוב בפגישת הייעוץ ובמהלכה ובטח עד סופה מה מצב המשפטי שלכם, ומזה לקבל החלטות מושכלות.
זה אומר שבראש ובראשונה המתגרש/ת מספרים לי את כל סיפור החיים שלהם, הסיפור העובדתי. חשוב לספר לעו"ד הכל מהכל! כולל אם יש רומן מחוץ לנישואין, כולל אם העברת כספים שבעלך לא יודע לכל מיני יעדים, לספר. ראשית, כי הכל חסוי בפגישת הייעוץ. שנית, אני אוכל לתת עצה הרבה יותר מדויקת למקרה הספציפי שיש בפניי.
בשלב השני אני מספרת לאדון או לגברת שיושבים מולי מה המצב המשפטי שלהם, מהן הזכויות, מה החובות, איזה חומר ראייתי צריך למקרה שלהם? איך לאסוף את זה בצורה נכונה? כזו שאני לא עושה גם עבירות פליליות על הדרך. אנחנו כמובן תמיד מדברים על מרוץ הסמכויות האם זה משפיע באותו מקרה? ואני לא מוותרת לדבר על אלטרנטיבות להליכים משפטיים, שזה גישור או הליכי ניהול מו"מ כדי להוביל להסכם גירושין.
מה אומרים לצד השני?
בגישור זה עו"ד אחד לשני הצדדים, בניהול מו"מ כל אחד מהצדדים נמצא עם עו"ד או בתביעות.
אבל אם הייתם זבוב על הקיר במשרד עורכי דין לגירושין?
אז אני אנסה לתת ככה דוגמאות מהחיים המקצועיים גם לגבר גם לאישה, לא נקפח אף אחד.
אז למשל שמעון יושב אצלי במשרד ומספר לי שהוא ואשתו לא קיימו יחסי אישות כבר 6 שנים, עכשיו אחת מעילות שיש לגבר כנגד אישה בגירושין זה העובדה שאישה לא מקיימת את החובה שלה לקיים איתו יחסי אישות. ואז אני אומרת לו כמה שנים אתם לא מקיימים יחסי אישות? הוא אומר לי 6 שנים למעט בחודש האחרון פעמיים שהיא יזמה אני זרמתי.
לי זה היה ברור שאותה אישה קיבלה עצה מעורך דינה לקיים יחסי אישות כדי לבטל את עילת הגירושין והאבסורד הוא שאותה אישה עלולה לקבל גם את הכתובה שלה שזה מאוד אלפי שקלים.
וכמובן זה גם תקף הפוך כן? גם היא אמורה לקבל ממנו יחסי אישות?
החובות לנשים וגברים הם אחרים, אבל אני יכולה לתת אולי דוגמה אחרת מעולם אחר לא של עילות הגירושין.
למשל הורים שנותנים לזוג הצעיר 600 אלף שקל לקנות דירה, ואחרי שנה וחצי הם בסכסוך ולא מתאים להם להמשיך בנישואין.
עכשיו זה סכום לא מבוטל שההורים רוצים לקבל בחזרה, אין הסכם הלוואה, אין החזר חודשי. מה עושה הגבר הנחמד? לוקח את אשתו לבית קפה ובנחמדות יתרה, מוציא ממנה בשיחה שהיא מוקלטת, וזה גם מותר כמובן, הודאה שלה שזה כספים של ההורים שבאמת צריך להחזיר והיא אומרת מה שלא שלי אני בוודאי לא אקח.
אז מאפס ראיות יש לו ראייה בעלת משקל לא מבוטל.
אז אנשים עושים טעויות לא כי הם מזוכיסטים לעצמם חלילה, כי פשוט אין להם את הידע, ולכן פגישת ייעוץ אחת מסודרת שמתווה את דרך הגירושין הנכונה עבור אותו אחד שנמצא בפניי, יכולה למזער נזקים למנוע בעיקר את הצלקות הנפשיות שנגרמות בגלל שאנשים עושים טעויות בתחילת הדרך.